Bergen op Zoom

Bergenaar die zijn vriendin doodschoot blijft vastzitten

© Archief ZuidWest Update (112Markiezaten)

Redactie Redactie

Onno R. komt voorlopig niet vrij. Dat heeft de rechtbank in Breda dinsdag besloten. De 24-jarige Bergenaar wordt ervan verdacht zijn vriendin op vrijdag 29 september 2018 te hebben doodgeschoten in haar appartement aan de Goudbaard in Bergen op Zoom. Onno R. wilde zijn rechtszaak in vrijheid afwachten, maar daar ging de rechter niet mee akkoord.

Onno R., die dinsdag zelf niet in de rechtbank aanwezig was, liet via zijn advocaat weten dat hij zijn vriendin per ongeluk heeft doodgeschoten. Maar de rechtbank zegt dat de verdachte telkens met een andere verklaring komt en dat ook het pistool is weggegooid en nooit is teruggevonden. Bovendien sloeg hij op de vlucht.

Op de vlucht

De advocaat van Onno R. zegt dat zijn cliënt flink was geschrokken en daarom op de vlucht sloeg. In de nacht van zaterdag 30 september meldde Onno R. zich vrijwillig bij het politiebureau in Bergen op Zoom. Vanaf dat moment zou hij continu hebben verklaard dat de dood van zijn vriendin een ongeluk zou zijn.

Strafblad

Onno R. heeft overigens een strafblad en er lopen nog drie andere zaken tegen hem, onder meer voor verboden wapenbezit. Het is nog niet duidelijk welke straf het openbaar ministerie eist. De volgende zitting in de rechtszaak is op dinsdag 26 maart.