Bergen op Zoom

Bergenaar gecrasht en opgepakt na politieachtervolging op A27

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een politieachtervolging op de A27 bij Nieuwendijk resulteerde zondagochtend in een crash en drie aanhoudingen. In het vluchtende voertuig zaten drie mannen. Een van hen komt uit Bergen op Zoom.

De auto viel op de A2 al op bij de Landelijke Eenheid, vanwege de hoge snelheid. Toen agenten van de eenheid Rotterdam het voertuig in Hank wilden controleren, ging het er na een korte stop razendsnel vandoor. Politieauto’s van team Dongemand schoten te hulp en zo ging de achtervolging van start. De vluchtende wagen reed met een hoge snelheid de A27 op en crashte vervolgens in een bocht ter hoogte van Nieuwendijk.

Gevaarlijke verdachten

In de auto zaten drie mannen. Eén van hen is een 30-jarige man uit Bergen op Zoom. De andere twee verdachten zijn een man van 33 en een man van 34. Beide heren komen uit Schaerbeek, België. De verdachten zijn met de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten uit de auto gepraat. Agenten hebben hiervoor hun vuurwapens getrokken.

Alle drie de verdachten zijn opgepakt. Een van hen is direct naar het ziekenhuis gebracht door zijn verwondingen van de crash. De andere twee zijn naar een politiecel gebracht. Later moest een tweede verdachte alsnog naar het ziekenhuis.

Onderzoek

De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse geweest, omdat er vermoed werd dat er explosieven in de auto lagen. Dit bleek niet zo te zijn. De auto is afgesleept voor verder onderzoek, de A27 is tijdelijk afgesloten geweest voor onderzoek.