Bergen op Zoom

Bergenaar op heterdaad betrapt tijdens auto-inbraak

Maarten Elst Maarten Elst

Een 37-jarige inwoner uit Bergen op Zoom is in de nacht van zondag op maandag op heterdaad aangehouden tijdens een auto-inbraak aan de Rijnlaan in Bergen op Zoom. Mede dankzij een alerte melder heeft de politie de Bergenaar tijdens zijn poging een DVD-speler uit de auto te ontvreemden aan kunnen houden. Agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse en konden de auto-inbreker tegenhouden. Volgens de politie gaat het om een voor hen bekende veelpleger. De eigenaar van de DVD-speler heeft inmiddels aangifte gedaan.

De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag omstreeks 03.15 uur een melding van een buurtbewoner die wakker was geworden van verdachte geluiden in de Rijnlaan, de weg die parallel aan de Borgvlietsedreef in de wijk Fort-Zeekant ligt.

Agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse en zagen een persoon het portier van een bestelbus dichtslaan. De inbreker had werkhandschoenen aan en droeg een bigshopper tas. Hij liep gehaast weg, maar de agenten konden de 37-jarige Bergenaar in de kraag vatten.

De dienders besloten vanwege de melding en het gedrag van de man hem te controleren. Ze zagen dat het om een voor hen bekende veelpleger ging. In de bigshopper tas van de man zaten meerdere schroevendraaiers en een, zo bleek, ontvreemde DVD-speler. De eigenaar van de bestelbus, die eveneens ter plaatse kwam, herkende het apparaat. Hij deed aangifte en verklaarde dat deze DVD-speler uit zijn voertuig gestolen was. Er waren geen braaksporen aan de bestelbus.