Geen regio geselecteerd

Bergenaar opgepakt na steekincident op treinstation Breda

Maarten Elst Maarten Elst

Een 31-jarige man uit Bergen op Zoom is op station Breda opgepakt nadat hij vrijdagavond een slachtoffer met een voorwerp in zijn nek heeft gestoken. De Bergenaar zette het op een lopen, maar werd op de voet gevolgd door het slachtoffer. Eenmaal in de trein is de Bergenaar, met behulp van NS-medewerkers, aangehouden. De verdachte is gearresteerd en meengenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Er wordt hem, volgens de politie, een poging tot doodslag ten laste gelegd.

Rond de klok van 19.15 uur stapt het latere slachtoffer uit de trein op het treinstation van Breda. De man wandelt het station uit en loopt een supermarkt binnen om boodschappen te doen. Bij de kassa voelt het slachtoffer een onbekend gevoel in zijn nek. De man draait om en ziet een man wegrennen met een voorwerp in zijn hand.

Achtervolging

Beduusd van de situatie rent het slachtoffer achter de verdachte terug treinstation Breda in. Met behulp van toegesnelde NS-medewerkers weten ze de verdachte te overmeesteren en aan te houden. Uit fouillering van de verdachte, van wie later blijkt dat het om een 31-jarige man uit Bergen op Zoom gaat, komt een schroevendraaier naar boven. De politie kon niet bevestigen of dit het mogelijke steekwapen is geweest dat de Bergenaar heeft gebruikt. De verdachte is naar het bureau gebracht waar hij is ingesloten. Volgens de politie wordt hem een poging tot doodslag ten laste gelegd. Eveneens zijn er camerabeelden van het incident opgevraagd.

Slachtoffer komt met schrik vrij

Het slachtoffer krijgt op het treinstation van Breda eerste hulp van de NS-medewerkers. Volgens de politie heeft het slachtoffer enkel een oppervlakkige wond opgelopen in de nek.