Roosendaal

Bergenaar slaat woning aan gort en mishandelt agenten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een man van 36 uit Bergen op Zoom heeft zondagavond in Roosendaal een woning kort en klein geslagen. Er waren meerdere agenten met pepperspray en wapenstok nodig om de Bergenaar te kunnen arresteren.

De politie kreeg zondagavond rond 8 uur een melding dat een man vernielingen aan het plegen was in een woning aan de Stoopstraat in Roosendaal. En dat de man mogelijk onder invloed was van drugs. Toen de agenten aankwamen, vonden ze de man in de achtertuin. Ze wilden hem arresteren, maar hij begon wild om zich heen te slaan. De man verzette zich zo hevig, dat de agenten versterking moesten oproepen.

Agenten moesten op hem zitten

De agenten probeerden de Bergenaar te bedwingen met pepperspray en wapenstok. Maar hij bleef zich verzetten en wist er vandoor te gaan. Hij vluchtte in de buurt een andere woning binnen. Daar kon de man worden gearresteerd, maar alleen met veel geweld. Zelfs in de politiebus moesten 2 agenten op hem gaan zitten om hem onder controle te houden.

Agent gewond aan lip en oor

Ook op het politiebureau waren meerdere agenten nodig om de man uit de bus en in de cel te krijgen. Eén van de agenten raakte gewond tijdens de arrestatie. Ze had onder andere een scheur in de lip en het oor. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Uit een eerste test bleek dat de Bergenaar onder invloed zou kunnen zijn van cocaïne. Er is bloed afgenomen, zodat dit nauwkeuriger onderzocht kan worden. De Bergenaar zit nog vast.