Bergen op Zoom

Bergenaren in de rij voor unieke Peperbus kersthanger: ‘Enorm leuk’

De Peperbus kersthanger (foto: Stik Leuk)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bij een aantal Bergenaren hangt dit jaar de Peperbus in de kerstboom. Zij hebben namelijk de speciale limited edition Peperbus kersthanger gekocht bij Stik Leuk. Donderdagochtend om 9 uur verzamelden de eerste mensen zich al voor de winkel in de Wouwsestraat in Bergen op Zoom. En dat terwijl de winkel pas om 10 uur opent.

“Drukte hadden we wel verwacht, maar zó druk, dat niet!”, reageert winkeleigenaresse Mariël Wijlens enthousiast. Ze runt de cadeauwinkel samen met Lisa Klink. “Ik woon tegenover de winkel en zag steeds meer mensen komen. Het was echt bizar”, vervolgt Mariël. De lange rij mensen kwam tot de oude Bakker Bart, een flink stuk verderop.

Er ontstond al snel een flinke rij, nog voor de winkel opende (foto: Mariël Wijlens)

De Peperbus kersthanger is speciaal voor Stik Leuk ontworpen. “Ze zijn mondgeblazen en handgeschilderd. Geen één is hetzelfde. Hier kan geen kerstbal tegenop.” Vorig jaar verkocht de winkel al kersthangers in de vorm van een krab. “Dat ging ook erg goed, maar het was geen eigen ontwerp.”

Gokje

Het zelf ontwerpen van een kersthanger was een gokje. “Een half jaar geleden hebben we gepolst wat mensen ervan zouden vinden. Een enkele vond het te duur. Maar uiteindelijk waren er zóveel positieve reacties.” Er zijn in totaal 350 Peperbussen gemaakt. “Maar ik denk dat we vandaag al uit gaan verkopen.”

Niet getreurd voor de mensen die mis hebben gegrepen: eind november komt er namelijk nóg een unieke kersthanger. “Dan krijgen we geit. Deze is ook heel gedetailleerd en klopt helemaal.” Het is de bedoeling dat ook volgend jaar weer twee unieke kersthangers ontworpen gaan worden. “Mensen hebben bijvoorbeeld al gevraagd of we Steketee-hangers kunnen maken. Maar nog niets is zeker.”

Extra oplage

Dat de kersthangers zo’n succes zijn werkt enorm motiverend voor Mariël en Lisa. “We gaan proberen om nog wat extra Peperbus-hangers bij te laten maken. Maar dat is dan wel een beperkte oplage hoor. We vinden het gewoon ontzettend leuk dat het zo opgepakt is. Alle klanten waren ook zo vrolijk en geduldig. Echt enorm fijn!”

Het ontwerp van het geitje (foto: Stik Leuk).