Bergen op Zoom

Bergs bewonersplatform Doe Mee gelanceerd

Redactie Redactie

Wethouder Yvonne Kammeijer en Jopie van der Vorst, één van de initiatiefneemsters, lanceerden woensdag samen het bewonersplatform www.doemeebergenopzoom.nl. Na verschillende onderzoeken bleek dat er binnen de gemeente behoefte was aan zo’n bewonersplatform, zodat burgers elkaar kunnen helpen.

Doemeebergenopzoom.nl is een marktplaats voor initiatieven. Inwoners, organisaties, verenigingen, bedrijven en de gemeente kunnen daar hun ideeën delen. Zo is het bewonersplatform opgezet om bijvoorbeeld je eenzame buurman te vergezellen of samen met buurtbewoners een plantsoen aanleggen en onderhouden.

Jopie van der Vorst plaatste woensdag ook meteen haar initiatief op de website. Zij had iedereen in haar straat met een brief benaderd om te polsen of er behoefte aan een bewonersplatform was. Ze kreeg er positieve reacties op en is daarom op het idee gekomen, zodat de straat elkaar kan helpen.

Yvonne Kammeijer zegt het volgende over het bewonersplatform Doe Mee: “Je laten inspireren en anderen inspireren, dat is het doel van het bewonersplatform. We misten een marktplaats waar initiatieven op het gebied van burgerkracht ontstaan en samenkomen. Het bewonersplatform Doe Mee Bergen op Zoom biedt nu deze marktplaats.