Bergen op Zoom

Bergs CDA wil bijstandsontvangers inzetten bij ophalen kerstbomen

Foto: Bureau Dubbelstraat

Han Verbeem Han Verbeem

Als de gemeente stopt met het zelf ophalen van kerstbomen, na de feestdagen, levert dat een besparing op van 8.500 euro. Maar goedkoop kan duurkoop blijken, vreest het CDA. Daarom wil de Bergse CDA-fractie mensen met een bijstandsuitkering inzetten om de bomen op te halen, als tegenprestatie voor hun uitkering. Maar ook anderen kunnen een handje meehelpen, aldus het CDA.

Door: Han Verbeem

Dat schrijven CDA-raadslid Stefaan Verheugt en burgerlid Hilde Martens in een brief aan het Bergse college van B&W. “U geeft aan dat deze bomen voortaan in de gft-container kunnen”, schrijft het tweetal. “Maar gelooft u nu werkelijk dat mensen hun kerstboom in stukken gaan zagen om hem daarna in de container te stoppen?” Daarom vragen Verheugt en Martens het college te zoeken naar alternatieven.

Scouts en Jeugdwerk

Het CDA doet enkele suggesties. Bijstandsgerechtigden zouden gevraagd kunnen worden om de bomen op te halen. Maar ook de scoutingroepen kunnen wellicht een handje helpen bij het inzamelen. Of mogelijk kan de Bergse jeugd meehelpen via het jeugdopbouwerk van WijZijn Traverse. Zo kan volgens het CDA voorkomen worden dat “straks de stad vol ligt met kerstbomen en het opruimen op een later tijdstip meer tijd en geld gaat kosten.”