Bergen op Zoom

Van ‘t Hof wil visie Plein XIII: ‘Ontwikkelaars weten dan waar ze aan toe zijn’

Eén van de vijf varianten voor de toekomstige Mazairacflat, waaruit de omwonenden kunnen kiezen.

Han Verbeem Han Verbeem

Het Bergse raadslid Maarten van ‘t Hof wil een éénduidig beleid voor de bebouwing rondom Plein XIII en het achterliggende gebied. Dat schrijft Van ‘t Hof in een brief aan het Bergse college. Aanleiding is de maatschappelijke commotie over de geplande nieuwbouw op het Mazairac-terrein.

Visie ontbreekt

De politicus van Lokaal Realisme constateert dat er nu een visie ontbreekt. Hij is niet de enige die pleit voor eenduidigheid; eerder hebben fracties van PvdA, BSD en de fractie Samen0164 al gepleit voor een helder gebiedsbeleid.

Doordachte invulling

“Het is belangrijk dat er voor dit gebied een degelijke stedenbouwkundige visie komt”, zo stelt het raadslid. Dit met goedkeuring door de raad en waarbij alle belanghebbenden, zoals omwonenden, betrokken zijn. “Dit maakt een eenduidige en stedenbouwkundig doordachte invulling mogelijk”, zo stelt hij. Ook komt daarmee de regie in handen van de gemeente.

Onverwachte discussie

Voor de projectontwikkelaars die hier uitwerking aan kunnen geven, is er duidelijkheid over waar zij hun energie en geld aan besteden en is de kans op onverwachte discussies minimaal – zo stelt het raadslid: Immers, de bij dit proces behorende participatie is uitgebreid aan de orde geweest. “Dit zal de aantrekkelijkheid voor projectontwikkelaars enorm kunnen bevorderen. Zij hoeven niet 2,5 jaar bezig te zijn met allerlei activiteiten om hun plannen goedgekeurd te krijgen.” Voor het gemeentelijke apparaat dat het traject zou moeten begeleiden kan dit ook de belasting verminderen, verwacht Van ‘t Hof.