Bergen op Zoom

Bergs recreatiebad De Schelp maximaal een week gesloten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Het Bergse zwembad is sinds zondag opnieuw voor een deel gesloten. Door een nieuw technisch mankement moest het recreatiebad dicht. Op Facebook kondigt De Schelp aan dat dit een week gaat duren. Toch zegt manager Walter van Krieken dat hij hoopt weer eerder open te kunnen.

“Die week is vooral voor de zekerheid”, vertelt Van Krieken in een telefonische reactie. “We hebben waarschijnlijk het probleem al gevonden en als het eerder is opgelost, zijn gasten ook weer meteen welkom.” Om zo veel mogelijk activiteiten door te laten gaan wordt het doelgroepenbad ingezet. Toch vervallen er wel een aantal , valt te lezen op de Facebookpagina van De Schelp.

Mechanisch probleem

Het probleem ontstond waarschijnlijk in een mechanisch onderdeel van de apparatuur die het chloorgehalte regelt. Dat levert verkeerde metingen op en daarom werd steeds meer chloor toegevoegd. Dit heeft vervolgens tevens invloed op de luchtkwaliteit in het recreatiebad. “We merkten met name zondag dat het te veel werd en besloten daarom dit bad te sluiten”, vertelt de manager. “We willen gewoon geen risico lopen.”

Waarschijnlijk nog deze week

Waarschijnlijk is het euvel inmiddels gevonden en kunnen de monteurs het ook snel verhelpen. Toch duurt het dan nog even tot het chloorgehalte weer op het juiste niveau is. “Dat kunnen we gelukkig zelf testen en wanneer de waardes op orde zijn gaan de deuren ook voor dit bad weer open. Waarschijnlijk al eerder dan nu aangekondigd maar we willen wel eerst zekerheid”, klinkt het optimistisch. “Natuurlijk gaan we dat dan ook meteen weer laten weten.”