Bergen op Zoom

Bergse BOV verplaatst voorstellingen naar volgend jaar

Afbeelding: BOV Bergen op Zoom

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Het was geen eenvoudige beslissing maar de Bergse BOV heeft de voorstellingen van de musical Oliver! een jaar opgeschoven. Die zouden eigenlijk nu zijn begonnen maar dat is natuurlijk niet mogelijk. Omdat een theater niet zo maar plaats heeft voor zo veel voorstellingen achtereen, was er bijna geen andere keuze dan een jaar geduld hebben.

Het bestuur van Stichting BOV spreekt van “het meest wenselijke scenario in de huidige omstandigheden” en laat weten dat de nieuwe premières zijn vastgesteld op 19 en 20 maart 2021. Daarnaast zijn de verdere speeldata vastgesteld op 24 t/m 28 maart 2021. Voorzitter Rob van den Aarsen: “De meest verleidelijke optie was de voorstelling verplaatsen naar een later moment dit jaar. Gezien de sluiting van Theater De Maagd op 1 juli wegens een verbouwing waren de opties echter beperkt.”

Veel steun

Ondanks de vervelende omstandigheden is de BOV aangenaam verrast door de hulp van verschillende partijen uit het culturele veld. Er is echt nog bekeken of er in het najaar alsnog gespeeld kon worden maar dat bleek organisatorisch allemaal erg lastig te worden. De voorzitter vertelt dat van alle opties de beste bleek Oliver! op te voeren in 2021. De al gekochte kaarten blijven dan ook geldig voor dezelfde dagen. Wie voor de vrijdagavond een kaart kocht, heeft dat in 2021 weer.

Leden hoeven zich overigens niet te gaan vervelen, legt hij uit: “We zouden de BOV niet zijn als we in de tussentijd stil gaan zitten. Daarom hebben we leuke ideeën in petto, waarvan de uitwerking nog volgt. Onze leden staan te trappelen om hun talent weer in te zetten, dus dat gaat er komen. We hopen eenieder spoedig, maar zeker in april, hierover meer te kunnen vertellen.” Verder hoopt het bestuur op begrip voor deze onvermijdelijke beslissing.