Bergen op Zoom

Bergse burgemeester complimenteert ondernemers en inwoners

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom heeft dinsdagmiddag in een open brief zijn grote bewondering uitgesproken voor inwoners en ondernemers van zijn gemeente. Hij waardeert hoe zij zich opstellen in de eerste dagen van de coronamaatregelen. “We zijn er voor elkaar in deze moeilijke tijd.”

“Het zijn bijzondere en ongekende tijden”, schrijft de burgemeester. “Nooit eerder werden in het naoorlogse Nederland zulke drastische maatregelen genomen. Heel Nederland, heel Europa, sterker nog, heel de wereld ligt stil door het corona-virus.”

Petter stelt vast dat ook Bergen op Zoom niet ontkomt aan de gevolgen van het corona-virus en de bestrijding ervan. Er zijn al meerdere besmette personen en er is één inwoner overleden. Petter condoleert de nabestaanden en wenst de zieken alle beterschap.

Veel solidariteit

Er zijn ook woorden van bewondering voor de inwoners en ondernemers en hoe zij invulling geven aan de geldende maatregelen. “U volgt de adviezen en richtlijnen van de landelijke en lokale overheid goed op en levert zo een belangrijke bijdrage aan het indammen van het virus”, valt te lezen. Volgens Petter is dat een belangrijk aspect in de strijd tegen het virus. Bergenaren houden zich netjes aan de oproep thuis te blijven, maar hebben ook veel oog voor elkaar: “Met grote en kleine gebaren.” Het maakt de bestuurder trots op de Bergenaren, laat hij weten.

Geruststellend

Een apart woord van steun en begrip is er voor ondernemers en kleine zelfstandigen die ineens veel onzekerheden beleven. Petter is blij met de toegezegde steun door minister-president Mark Rutte en wil laten weten dat ook de gemeente graag helpt, waar het kan. “We zijn er voor elkaar in deze moeilijke tijd”, schrijft hij geruststellend. Hij sluit af met de boodschap dat echt iedereen nodig is om door deze lastige periode heen te komen. Speciaal worden daarbij de “mannen en vrouwen die in de vitale sectoren van ons land werken” nog eens vernoemd.