Bergen op Zoom

Bergse buurtsupers overtreden regels sigaretten en alcohol

Foto: ©Google Maps

Han Verbeem Han Verbeem

Drie buurtsupers in Bergen op Zoom hebben controleurs van de douane, warenautoriteit NWA en de omgevingsdienst over de vloer gehad. De instanties waren getipt dat de winkels wettelijke regels overtreden. Inderdaad blijkt dat zo te zijn: zo ontbreken leidinggevenden op de werkvloer en is de Alcoholwet overtreden. De drie supers kunnen rekenen op ‘passende maatregelen’, aldus een gemeentewoordvoerder.

Het gaat om relatief kleine supermarkten aan de Holleweg (De Gagel), de Pastoor Jutenlaan en de Bredasestraat. Bij de controle is ook ontdekt dat er geen accijns is betaald op sigaretten, en lagen producten in de schappen waarvan de uiterste verkoopdatum is overschreden. Op het gebied van hygiëne was ook het nodige aan te merken, aldus de gemeente.

Verder onderzoek

De drie buurtsupers blijven geopend. Wel wordt onderzoek gedaan naar de ernst van de geconstateerde overtredingen, de gemeente sluit sancties niet uit. “Bergen op Zoom wil een ondernemende gemeente zijn, echter overtredingen zullen we niet tolereren”, aldus burgemeester Margo Mulder op de website van de gemeente Bergen op Zoom.