Tholen

Bergse Diepsluis en brug week lang afgesloten

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Bergsediepsluis en de brug op de N659 bij de Oesterdam zijn vanaf maandag 15 april voor een week afgesloten. Dat is omdat er een nieuwe slijtlaag aangebracht moet worden op de brug. Door de werkzaamheden is er hinder voor zowel weg- als scheepvaartverkeer. Dinsdag 23 april aan het eind van de avond moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Een slijtlaag zorgt ervoor dat weggebruikers voldoende grip hebben. Het bestaat uit asfalt en meerdere lagen. Het aanbrengen van een slijtlaag kan niet altijd, omdat het verkeersgevoelig is. Daarom kan dit alleen tussen april en september gedaan worden.

Wegomleidingen

Autoverkeer wordt vanwege de afsluitingen omgeleid via de N286, de A4, N289 en omgekeerd. De extra reistijd is ongeveer tien minuten. Langzaam verkeer zoals fietsers en bromfietsers worden omgeleid via Bergen op Zoom, zij hebben een extra reistijd van ongeveer twintig minuten. Alle omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven.

Oesterdam Resort en De Speelmansplaten zijn bereikbaar vanuit de zuidelijke richting.

Scholieren

Vanwege de werkzaamheden rijden de buslijnen 643 en 644 niet tot en met 24 april. Wel worden er extra bussen ingezet richting Bergen op Zoom. Buslijn 209 rijdt extra van maandag 22 april tot woensdag 24 april. Scholieren kunnen vanaf Bergen op Zoom dan gratis de trein nemen naar Krabbendijke of Goes, dat ligt eraan waar ze op school zitten. Deze treinkaartjes worden uitgedeeld via de scholen.

Scheepsvaart

Ook de scheepvaart ondervindt hinder door de werkzaamheden. De Bergse Diepsluis is namelijk de hele week gestremd voor schepen. Via de website Vaarweginformatie wordt de scheepvaart geïnformeerd.