Bergen op Zoom

Bergse en Roosendaalse koopzondag tegelijk

Redactie Redactie

De Bergse ondernemersvereniging Sterck wil de koopzondagen verzetten in Bergen op Zoom. Waar de koopzondagen nu op de eerste zondag van de maand plaatsvinden, moet dat in de toekomst gepland worden op de laatste zondag van de maand. Sterck komt met dit idee, omdat mensen vaker hun loon aan het eind van de maand krijgen en daardoor meer te besteden hebben op de laatste zondag van de maand. Mocht het plan doorgezet worden om de koopzondag te verzetten in Bergen op Zoom dan vallen deze samen met de koopzondagen in Roosendaal. Gemeente Roosendaal is het daar op hun beurt niet mee eens en zij willen in overleg met de betrokken partijen uit Bergen op Zoom.

Het plan om de koopzondagen in Bergen op Zoom te verplaatsen van de eerste zondag in de maand naar de laatste zondag is vanwege het feit dat de meeste werknemers hun loon ontvangen aan het einde van de maand. Ondernemersvereniging Sterk is van mening dat het winkelend publiek op de laatste zondag van de maand meer te besteden heeft en daardoor meer geld uitgeeft, wat goed is voor de omzet. De tweede reden van dit besluit is het winkelbeleid in Antwerpen. Daar houden ze immers ook de koopzondag op de eerste zondag van de maand.

Wethouder van de binnenstad in Bergen op Zoom, Patrick van der Velden, is positief over het idee van ondernemersvereniging Sterck. “Wij zeggen altijd dat ondernemers moeten ondernemen en meer vrijheid moeten krijgen om hun geld te verdienen. Als Sterck van mening is dat de omzet op deze manier stijgt dan zijn werken wij er graag aan mee.”

Een negatief geluid klinkt er uit Roosendaal als het gaat om het verplaatsen van de koopzondag in Bergen op Zoom. De laatste zondag van de maand is er namelijk al een koopzondag in Roosendaal. Wethouder Cees Look spreekt over een bijzonder voorstel en gaat snel het in gesprek met Patrick van der Velden, wethouder van de gemeente Bergen op Zoom.

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4273}