Bergen op Zoom

Bergse Julia is het derde K3’tje: ‘Juiste gevoel bij Julia’

Maarten Elst Maarten Elst

Het is haar gelukt! Julia Boschman (19) uit Bergen op Zoom completeert sinds zaterdagavond K3. In de finale kozen Hanne en Marthe voor Julia als dé winnares van de tv-show K2 zoekt K3. Ze troefde in de finale favoriete Amy Courtens af nadat eerder op de avond al afscheid werd genomen van kandidates Celester de Nijs en Diede van den Heuvel. Julia treedt hiermee in de voetsporen van Klaasje Meijer die eerder dit jaar afscheid nam van de meidengroep.

“Een finaliste moet op de juiste momenten weten pieken. En dat heb jij gedaan”, vertelde Gert Verhulst, baas van Studio 100, in de finale na het solo-optreden van de Bergse Julia Boschman. Niet veel later was het officieel: Julia wint K2 zoekt K3 en is daarmee officieel zangeres van de populairste meidengroep uit de Benelux.

Loko le

Het was een zenuwslopende finale voor de 19-jarige Julia. Ze opende de finaleshow met een optreden met K3’tjes Hanne en Marthe met een gloednieuw K3-nummer. Na lovende commentaren van de vijf juryleden, met onder meer Gordon, Gert Verhulst en Samantha Steenwijk, volgde de eerste eliminatie. Het publiek koos middels de sms-actie voor topfavorieten Amy en Julia, de vakjury gaf nog een gouden ticket aan Celester waardoor de Brabantse Diede van den Heuvel uit Someren afscheid moest nemen van de show.

Met het nummer ‘Loko le’, hetzelfde liedje dat Julia in de eerste studioshow zong, blies de Bergse zangeres alle juryleden omver. Gordon sprak over een ‘natuurtalent’, ook Gert Verhulst kwam superlatieven tekort om het optreden van Julia te omschrijven. Maar ook concurrentes Amy en Celester hadden een spetterend optreden in huis. Julia wist de harten van de kijkers te veroveren en ging op basis van de tv-stemmen door naar de laatste ronde, Amy kreeg het allerlaatste gouden ticket van de talentenshow wat het einde betekende aan de K3-droom voor Celester.

Waterval

Wat restte, was een bloedstollende laatste ronde tussen Julia en de overgebleven Amy. De vakjury en de tv-kijkers stonden hierbij buitenspel, Hanne en Marthe hadden het laatste woord in de talentenjacht waarbij het drietal weer gecompleteerd werd. Zowel Julia als Amy mocht nog eenmaal optreden met hun potentiële toekomstige collega’s met het nummer ‘Waterval’, een liedje dat speciaal voor de finale werd uitgebracht. Julia beet het spits af, gevolgd door Amy waarna Hanne en Marthe in conclaaf gingen om de winnares te kiezen.

Na nogmaals lovende woorden was het moment daar: Hanne en Marthe kozen voor Julia. “Het gevoel dat we hebben bij Julia is het gevoel dat we willen hebben bij K3”, vertelde Marthe.

Lange weg

In september begon het K2 zoekt K3-avontuur voor Julia en 1.441 andere kandidaten. Na de preselecties zagen ruim 1 miljoen tv-kijkers hoe Julia in de eerste aflevering één van de tien stoelen veroverde voor een plek in de eerste knock-out-ronde. Hoewel Julia met 398 punten op een dertiende plek eindigde, gaven Hanne en Marthe een gouden ticket aan de Bergse zangeres in de laatste voorronde.

Julia overleefde de bootcamp en plaatste zich zo voor de laatste twaalf kandidaten die mee mochten doen aan de liveshows. Tijdens de eerste liveshow trad Julia op met ‘Loko le’, in de tweede liveshow, waarin de kandidaten een nummer uit een K3-productie moesten zingen. In de kwartfinale traden Julia en medefinaliste Celester op met James Blunt wat beiden een plaats opleverde in de halve finale. Daarin traden de overgebleven kandidaten voor het eerst op met Hanne en Marthe, waarbij Julia voor het eerst de eerste plaats bezette tijdens de talentenjacht.