Bergen op Zoom

Bergse kermisondernemers gooien hun foodtrucks open

Vincent Krijtenburg

Churros, poffertjes, oliebollen en nog veel meer lekkers! Het is allemaal te koop aan de Calandweg in Bergen op Zoom. Kermisondernemers die wegens corona zonder werk zitten, hebben de handen ineen geslagen en hebben samen een walhalla van lekkernijen opgezet.

Coronabeperkingen zorgen ervoor dat kermisexploitanten al ruim een jaar geen kermissen kunnen draaien, en dus geen inkomsten hebben. Naast kermissen zijn ook restaurants dicht; Alleen afhalen van eten is nog toegestaan. En daar spelen de kermisexploitanten nu handig op in.

Meer dan tien kermismensen die een foodkraam hebben doen mee aan ‘Caland Street Food’, waarbij ze de Calandweg in Bergen op Zoom min of meer hebben omgetoverd tot een grote drive-thru straat.

Het aanbod is divers. Zo kun je er Spaanse Churros en Oud-Hollandsche Poffertjes krijgen. Maar ook kaneel stokken, verse oliebollen, Curly-Chips, Rainbow Flowers, Suikerspin, popcorn, vers gegrilde kip, Vietnamese loempia’s, verse aardbeien, pannenkoeken, wafels en slush puppy.

Voor al die lekkernijen kun je op woensdag, zaterdag en zondag terecht in de Calandweg. De kramen zijn de hele middag en avond open, van twaalf tot acht uur.

Deel dit op: