Bergen op Zoom

Bergse kinderen lopen warm voor Vastenavend met ‘Project Nar’

Bergse kinderen leren in aanloop naar de Vastenavend alles over de figuur de nar. Eric Elich was 22 jaar nar van 't Krabbegat.

Redactie Redactie

Stichting Vastenavend organiseert dit jaar Project Nar voor basisschoolleerlingen uit Bergen op Zoom. Wally Sep van de werkgroep Kindervastenavend informeerde donderdagmiddag ouders en leerkrachten over wat er allemaal op het programma staat. Doel is om kinderen warm te maken voor de Vastenavend.

De kleine zaal van Den Enghel zat donderdagmiddag helemaal vol. Leerkrachten en ouders van kinderen van basisscholen waren aanwezig om te luisteren naar de plannen van Project Nar, de opvolger van de kinder-Blauwe Schuit. “De kinderen leren de komende periode alles over de figuur de nar”, zegt Sep. “Zo kunnen alle leerlingen meedenken over het pak van de nar van de toekomst. Het is de bedoeling dat kinderen aan de slag gaan met het bedenken ervan, maar het uiteindelijk ook echt maken.”

Activiteiten

De kinderen moeten hun fantasie gebruiken, maar kunstenaar en ontwerper Ward Warmoeskerken heeft een aantal patronen gemaakt die ze kunnen gebruiken als basis. Vorig jaar stond de kinder-Blauwe Schuit centraal. Twaalf basisscholen met in totaal 250 leerlingen hebben toen een week lang gebouwd aan de kinder-Blauwe Schuit.

Ook aan de allerkleinste leerlingen is gedacht: de kinderen van de groepen 1 tot en met 3 kunnen een voorleesshow bijwonen in de bibliotheek, compleet met zang en dans.