Bergen op Zoom

Bergse oud-burgemeester Han Polman naar Raad van State

Oud-burgemeester Han Polman en de huidige Bergse burgemeester Margo Mulder. (Archieffoto: Streekomroep De Bevelanden)

Han Verbeem Han Verbeem

Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, legt zijn huidige functie neer. In september wordt hij lid van de Raad van State. Polman heeft dit vandaag bekendgemaakt. Van 2005 tot 2013 was Han Polman burgemeester van Bergen op Zoom.

In een verklaring op de website van de provincie Zeeland laat Polman weten dat hij niet van plan is uit zijn huidige woonplaats Middelburg te verhuizen. “Ik ben mij echt Zeeuw onder de Zeeuwen gaan voelen en geniet nog steeds elke dag van mijn werk. Niet voor niets blijven mijn vrouw en ik hier wonen, ondanks het feit dat ik voor het werk vaak in Den Haag zal zijn.”

Hoogste adviesorgaan

De Raad van State is onafhankelijk adviesorgaan van de regering en het parlement over wetgeving en bestuur. Tevens is de Raad de hoogste algemene bestuursrechter van het land. Han Polman krijgt de functie van Staatsraad Advisering. Voor Polman is de benoeming een terugkeer naar de stad waar hij zijn politieke loopbaan begon.

Van 1994 tot 2000 was hij voor D66 gemeenteraadslid en fractievoorzitter in de gemeente Den Haag. Van 1986 tot 2000 was hij werkzaam bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatries. Tussen 2000 en 2005 was Polman burgemeester van Noordwijkerhout.