Bergen op Zoom

Bergse PvdA-fractie kritisch over plannen woonflat Erasmuslaan

Han Verbeem Han Verbeem

Na protesten vanuit de buurt trekt de Bergse PvdA-gemeenteraadsfractie aan de bel bij het college van B&W over de geplande woontoren aan de Erasmuslaan. Deze komt op de plaats van de voormalige Mazairac-garage.

Door: Han Verbeem

“Uit informatie van omwonenden blijkt dat de projectontwikkelaar en het college sinds november 2019 in gesprek zijn over het nieuwbouwproject”, schrijft PvdA-voorman Joey van Aken in een brief aan het college. De bestaande bewoners van omliggende panden zijn betrokken bij de plannen, maar voor nieuwkomers geldt dat niet – aldus  Van Aken. Daarover wil hij nu duidelijkheid.

Bouwvvolume

Ook wordt het appartementencomplex volgens hem wel érg groot. “De PvdA fractie is net als de omwonenden absoluut geen tegenstander van bouw op de locatie van de oude autogarage. Echter maakt onze fractie zich zorgen over het volume en de hoogte waarover gesproken wordt.”

Beschermd stadsgezicht

De plannen zouden bovendien het historische straatbeeld rondom de oude stad aantaasten, vreest Van Aken: “De PvdA-fractie vindt het van belang dat het woongenot van de bezorgde omwonenden niet wordt aangetast ten faveure van een hoogbouw op deze locatie die in onze ogen niet past binnen ons beschermd stadsgezicht.”