Bergen op Zoom

Bergse schaatsbaan één avond open voor sporters met een beperking

Foto: Aangenaam Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Op de schaatsbaan aan de Grote Markt in Bergen op Zoom wordt op dinsdagavond 3 december een avond georganiseerd voor sporters met een beperking. Op deze avond kunnen de sporters samen met hun ouders of begeleiders komen schaatsen, curlen of komen kijken. 

In Bergen op Zoom bestaat sinds 2013 een werkgroep aangepast sporten. Daar zijn sportverenigingen bij aangesloten die een aanbod hebben voor sporters met een beperking. 

Besloten Schaatsavond

Deelnemers voor de speciale schaatsavond komen van verschillende sportverenigingen en organisaties, zoals S&L Zorg, SDW en Titurel in Putte. De avond is besloten. De toegang is alleen voor sporters met een beperking en hun ouders of begeleider met een entreekaartje. De avond wordt mogelijk gemaakt dankzij medewerking van Het Bergs Winterparadijs en de F!TFabriek. In de horecagelegenheid zal er entertainment zijn en het is vrij om te schaatsen, curlen of te komen kijken. 

Werkgroep 

Met deze avond sluit de werkgroep 2019 af. Er wordt nog hard gewerkt om zoveel mogelijk mensen met een beperking structureel aan het sporten en bewegen te krijgen. Zo zal ook het project Speciaal Heroes in het speciaal onderwijs voortgezet worden.