Bergen op Zoom

Bergse Tommy stoot door naar halve finale Holland’s Got Talent

Maarten Elst Maarten Elst

Met een klap op de gouden knop kwam de droom van de Bergse Tommy Heeffer in vervulling. Met zijn dans op het nummer Ne me quitte pas van Jacques Brel ontroerde Tommy samen met danspartner Rowan van den Boomen uit Tilburg de jury van de talentenshow Holland’s Got Talent. Dankzij de zogeheten golden buzzer stroomt de Bergenaar door naar de halve finale.

Door: Maarten Elst

Het optreden emotioneerde de vierkoppige jury van Holland’s Got Talent. Met name Angela Groothuizen en Paul de Leeuw waren tot tranen toe geroerd. “Dat is uiteindelijk waarvoor je het doet”, vertelt Tommy die tevens dansleraar is bij House of Marqeez in Bergen op Zoom. “Het nummer Ne me quitte pas, vertaald naar het Nederlands Verlaat me niet, was vooral voor Rowan zeer toepasselijk. Hij heeft zijn vader verloren en zijn moeder was ernstig ziek. Deze dans was een ode aan onze moeders, we hebben een moeilijke tijd doorstaan.”

Halve finale

Tommy wist wel hoe laat het was toen jurylid Paul de Leeuw geëmotioneerd van zijn stoel stapte en richting de gouden knop loopte. De zogeheten golden buzzer geeft Tommy en Rowan recht op een plek in de halve finale. “Echt geweldig. De opnames hadden al eerder plaatsgevonden. Met een groepje hebben we hier op de dansschool naar de uitzending gekeken, het moment dat Paul de Leeuw op de gouden knop drukt blijft onbeschrijflijk.”

Stemmen? Niet nodig

Hopen op een eventuele overwinning dankzij de thuisjury hoeven Tommy en Rowan niet. Vanwege de coronacrisis zijn de opnames van zowel de halve finale en finale achter de rug. “Maar ik mag er niks over zeggen”, lacht Tommy. “Het enige wat ik kan zeggen is dat ons optreden in de halve finale anders is dan tijdens de auditie. En of er een finale voor ons inzit? Tsja, daar kan ik echt niks over zeggen.”