Bergen op Zoom

Bergse VVD roept college op: Sta kermis toe in de stad

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

“Geweldig nieuws voor onze stad”, juicht VVD-raadslid Dominique Hopmans in een brief gericht aan het Bergse college. Nu de de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft besloten dat gemeenten weer zelf kunnen beslissen of een kermis toegestaan is, mogen de exploitanten niet langer in de kou blijven staan.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Op woensdag 16 september liet de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten dat het vanaf 1 oktober aan gemeentebesturen zelf is, of ze toestemming verlenen voor het houden van kermissen. Hopmans klom meteen in de pen en heeft B en W hierover aangeschreven; “Volgens de Bergse VVD is Bergen op Zoom een Kermisstad en zullen we deze kans met beide handen moeten aangrijpen.” Zijn fractie noemt het “geweldig nieuws voor onze stad, voor onze inwoners en voor onze kermisexploitanten.”

Meteen in actie komen

Wat de lokale liberalen betreft laat Bergen op Zoom er geen gras over groeien, deze kans moet benut worden. De kermisexploitanten zouden al een coronaproof plan klaar hebben liggen dus daar ligt het niet aan. Wel moeten gemeente en het college heel snel in actie komen en alle medewerking verlenen om het mogelijk te maken, schrijft Hopmans. Hij roept op: “Wij rekenen op die samenwerking!”

Zijn partij ziet het niet alleen als een kans voor de betreffende ondernemers, om nog iets van een verloren jaar in te halen. Het zou ook voor de inwoners een goede zaak zijn, stelt het raadslid. “Een kermis brengt weer leven in onze stad. Dat verdient jong en oud na een periode van veel thuiszitten en weinig activiteiten buitenshuis.”