Bergen op Zoom

Bergse VVD ziet kansen in winterterrassen binnenstad

Foto: Pixabay

Han Verbeem Han Verbeem

De Bergse VVD wil een ander terrasbeleid voor de binnenstad, met meer vrijheid voor ondernemers om hun terrassen naar eigen inzicht in te delen. Zo willen de liberalen dat de komende maanden winterterrassen geplaatst kunnen worden, waarmee de ondernemers hun verliezen door de coronacrisis enigszins kunnen compenseren.

Door: Han Verbeem

Door de coronamaatregelen kunnen horecaondernemers binnen minder tafels kwijt, aldus VVD-raadslid Domique Hopmans in een brief aan het Bergse college van B&W. Om de verliezen die hierdoor ontstaan te kunnen compenseren zou volgens hem juist méér gebruik gemaakt moeten worden van terrasvoorzieningen, ook in de komende winterperiode. Zo onstaat in de historische binnenstad bovendien een aangename ambiance, waarmee het spreekwoordelijke mes volgens Hopmans aan twee kanten snijdt. 

Nieuwe terrasconcepten

De VVD-gemeenteraadsfractie heeft gesproken met elf ondernemers van horecabedrijven op onder meer de Grote Markt, de Kaai, het Beursplein en aan de Moeregrebstraat. “We zien graag dat onze ondernemers meer vrijheid krijgen en voelen om onderscheidende terrasconcepten te ontwikkelen”, schrijft het VVD-raadslid in zijn brief. Door de coronamaatregeen kunnen horecaondernemers binnen minder tafels kwijt. “Wat ons betreft biedt een terrassenbeleid anno 2020 ondernemers zoveel mogelijk ruimte om kansen te pakken en zo min mogelijk belemmeringen.”