Bergen op Zoom

Bergse wethouder laat op Facebook steun blijken voor Joost Klein

wethouder Bergen op Zoom steunt Joost Klein eurovision eurovisie

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De rel rondom de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival houdt de gemoederen in heel Europa(pa) bezig, dus ook lokaal. Een Bergse wethouder heeft er zelfs een tijdelijk profielfoto voor gemaakt op Facebook.

Joost Klein is gediskwalificeerd. Uiteindelijk is gebleken alleen omdat hij een dreigende beweging maakte naar een vrouw die hem filmde op een moment dat het niet was toegestaan.

Hij was meteen na zijn optreden op weg naar de green room en gaf meermaals aan op dat moment niet gefilmd te willen worden maar de persoon die hem later aanklaagde bleef dat toch doen. De organisatie besloot daarna dat hij niet mee mocht doen aan de finale en heeft die keuze niet willen herzien.

Volop verontwaardiging én veel steun voor Klein

De verontwaardiging is groot. Bij de fans, het publiek dat bij de repetitie was, de songfestivalliefhebbers overal in Europa, deelnemende artiesten… Eigenlijk iedereen baalt enorm van de gang van zaken en laat dat op allerlei wijzen blijken. Er zijn heel veel posts op de socials, zelfs petities en oproepen van betrokken organisaties.

Ook lokaal laten mensen zien ‘onze’ Joost te steunen. Waaronder een naamgenoot, de Bergse wethouder Joost Pals. Die heeft een tijdelijke profielfoto ingesteld op Facebook, welke niets te raden over laat.