Bergen op Zoom

Bergse wijkagente Wansink is gestart met inloopspreekuur

Redactie Redactie

Wijkagente Daphne Wansink is dinsdagmiddag gestart met een inloopspreekuur in de bibliotheek van Bergen op Zoom. Ze beantwoordt daar iedere derde dinsdag van de maand vragen van bewoners. “Ik vond dat er behoefte was aan een inloopspreekuur in de wijk Centrum”.

 

 

Eerder dit jaar startten de wijkagenten van de Bergse Plaat een soort gelijkspreekuur in de McDonalds: “Coffee met een cop”. En dat is tot op heden een erg groot succes. Daphne Wansink vond het ook eens tijd worden om dit te introduceren in het centrum van Bergen op Zoom. Toen ze werd benaderd door de bibliotheek om het spreekuur daar te houden was het voor de wijkagente duidelijk: eens per maand ga ik in gesprek met de bewoners van de binnenstad. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en zal een proef zijn tot het einde van het jaar.

“Als er veel mensen met vragen komen dan blijf ik in 2019 naar de bieb komen. Vragen kunnen gaan over problematiek in de wijk zoals overlast, afval op straat of misschien wel een verwarde buurman. Mensen kunnen dan bij mij komen voor advies”, zegt Wansink.