Roosendaal

Bescherm je koopwoning tegen inbraak en laat gemeente meebetalen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Inwoners van de gemeente Roosendaal kunnen subsidie krijgen om hun koopwoningen te beschermen tegen inbraak. Je kunt bijvoorbeeld nieuw hang- en sluitwerk kopen voor je ramen en deuren, of betere buitenverlichting. De gemeente heeft 30.000 euro apart gezet voor deze subsidie. En op = op.

De subsidie voor inbraakpreventie is alleen voor mensen met een eigen woning. Alle huiseigenaren in Roosendaal, Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage mogen de subsidie aanvragen. Je kunt de helft van de kosten terugkrijgen, maar maximaal 250 euro per woning. De spullen die je koopt moeten wel voldoen aan bepaalde eisen. Zo moeten ze het Politie Keurmerk Veilig Wonen hebben. Andere spelregels voor de subsidie vind je hier op de website van de gemeente Roosendaal.

In 2020 al 98 inbraken

Burgemeester Han van Midden wil minder inbraken in de gemeente Roosendaal. “In het eerste half jaar van 2020 is er 98 keer ingebroken in de gemeente Roosendaal. En dat is 98 keer teveel, want een inbraak betekent stress, ergernis, boosheid en veel gedoe voor de gedupeerden,” aldus Van Midden. “Goede inbraakpreventie houdt inbrekers buiten de deur. Ik hoop dat deze subsidie een extra stimulans is om samen inbrekers weg te houden uit onze gemeente.”

Je kunt als huiseigenaar zelf kiezen hoe je je woning beter beschermd tegen inbraak. “Stevig hang- en sluitwerk, goede verlichting en andere preventieve middelen zijn daarbij een belangrijke voorwaarde. Het kost een inbreker namelijk meer tijd om een goed beveiligde woning binnen te komen. En dus slaan inbrekers een woning met goede beveiligingsmaatregelen liever over. Inbrekers hebben namelijk een hekel aan lawaai, licht en lang werken,” aldus de gemeente.

Online aanvraagformulier

Er zijn veel manieren om je woning te beschermen. Denk aan extra sloten, raamboompjes, deurspionnen, kierstandhouders, barrièrestangen, schrikverlichting, alarmsystemen en veiligheidsstrips. Als je graag wilt dat de gemeente meebetaalt aan jouw inbraakpreventie, dan kun je een aanvraagformulier invullen. Op de webpagina met de spelregels kun je doorklikken naar zo’n aanvraagformulier. De gemeente Roosendaal heeft dit jaar 30.000 euro vrijgemaakt voor de inbraakpreventie. En op = op.