Bergen op Zoom

Beschoten horecapand door Bergse burgemeester gesloten

Foto: Christian Traets Fotografie

Redactie Redactie

Het horecabedrijf Modi Eat, Drink & Chill, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag werd beschoten, moet één maand dicht. Dat heeft de burgemeester van Bergen op Zoom zaterdagavond besloten.

Er vielen geen gewonden bij de schietpartij, die om 02.50 plaatsvond. Wel zit de schrik er goed in, heeft de eigenaar aan andere media verteld. Omroep Brabant sprak wat buurtbewoners en ook die vrezen al een tijd dat het van kwaad tot erger wordt in en rondom de horecagelegenheid. Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) heeft burgemeester Frank Petter besloten dat de zaak voorlopig dicht moet blijven.

Orde en veiligheid herstellen

Petter laat weten dat de politie onderzoek doet; “Op grond van politie-informatie en vanwege de verstoring van de Openbare Orde en Veiligheid sluit ik dit pand. De sluiting is 4 december om 23 uur ingegaan en duurt in ieder geval tot en met 4 januari 2022. Mede door deze sluiting beoog ik de openbare orde en de veiligheid te herstellen. De politie heeft gedurende die periode de gelegenheid om nader onderzoek te doen.”

Melden!

Eerder al vroeg de politie getuigen zich te melden, via het landelijke nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De burgemeester sluit zich daar bij aan en trekt het nog wat breder:  “Door verdachte situaties te melden, helpen inwoners om de gemeente veiliger te maken.”

https://www.zuidwestupdate.nl/nieuws/schoten-gelost-op-bergse-horecazaak-waar-het-eerder-mis-ging/