Roosendaal

Bestrating voor gehandicapten bij bushaltes verbeterd

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Roosendaal gaat de bestrating rondom 75 bushaltes verder verbeteren voor mensen met een visuele en/of fysieke beperking. Wethouder Saskia Schenk en Huib de Ruijter, coördinator bij het Roosendaals Gehandicapten Platform (RoGeP), hebben daarvoor donderdag het startsein gegeven. De aanpak is één van de resultaten uit de jarenlange samenwerking tussen beide partijen.

De aanpak die nu wordt uitgevoerd, is bedoeld om bushaltes nog toegankelijker te maken. Het verbeteren van de paden en stoepen rondom bushaltes draagt daar aan bij.

Zo worden de looppaden verlegd, geleidetegels verplaatst en worden stoepranden aangepast voor mensen met een rolstoel.

Aanleiding om de bestrating aan te pakken, is een inventarisatie door het Roosendaals Gehandicapten Platform. Die heeft de directe omgeving van bushaltes aan een grondige inspectie onderworpen. De bevindingen zijn in een rapport opgetekend en heeft als basis voor de nieuwe aanpak gediend. De uitvoering van het plan wordt betaald uit extra financiële middelen die de raad ter beschikking heeft gesteld.

Wethouder Saskia Schenk: “We werken al enkele jaren intensief samen met het Roosendaals Gehandicapten Platform om de buitenruimte beter in te richten voor mensen met een beperking. Deze samenwerking bevalt beide partijen goed. We gaan op deze voet verder.”

Ook Huib de Ruijter ziet meerwaarde in het samen optrekken: “Na jaren gebruik was de bestrating rondom de bushaltes toe aan een opknapbeurt. Bijvoorbeeld doordat tegels niet meer goed lagen of dat verkeerssituaties waren veranderd. We hebben veel tijd in het voorwerk gestopt. Maar het levert dan ook echt iets op.”

Foto: Danny van den Aarsen