Bergen op Zoom

Bestuurder botst tegen boom na achtervolging

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Na een korte achtervolging door de politie, is een bestuurder van een personenauto woensdagavond tegen een boom tot stilstand gekomen. De 21-jarige man uit Bergen op Zoom is hierbij ernstig gewond geraakt. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend.

 

Tijdens een politiecontrole op de Bergsebaan blijkt dat de auto van de man niet verzekerd is. Agenten besluiten een stopteken te geven en rijden achter de auto aan.

Wanneer de bestuurder dat ziet geeft hij ineens vol gas en gaat er vandoor. De achtervolgende agenten merken dat het wegdek glad is en minderen snelheid. Kennelijk trekt de bestuurder van de auto zich hiervan niets aan, want hij raast gewoon door en op de Ruytershoveweg  verliest hij de macht over het stuur en komt hard tot stilstand tegen een boom die naast de weg staat. De agenten snellen naar de auto toe en ontfermen zich over de bestuurder die in eerste instantie niet aanspreekbaar is. Zijn auto zit flink in elkaar en de brandweer moet de man uit zijn voertuig knippen.

De 21-jarige verdachte is naar het ziekenhuis overgebracht. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Ook vinden agenten softdrugs in de auto, deze zijn in beslag genomen. De verdachte is nog niet gehoord in verband met zijn medische toestand.