Halsteren

“Betaald parkeren Halsteren zou doodsteek zijn voor ondernemers”

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het invoeren van betaald parkeren in Halsteren zou de doodsteek zijn voor het winkelhart. Dat vinden winkeliers in het dorp. De winkeliersvereniging doet een noodkreet richting het Bergse stadhuis.

Het levendige winkel hart, nauwelijks leegstand en een uitstekend ondernemers klimaat, zijn volgens Gerrit Atres mede te danken aan het vrije parkeerbeleid. Atres is de voorzitter van WinkelHart Halsteren en zelf ook ondernemer in Halsteren en Tholen.

“Kleine zelfstandige ondernemers, die het in het afgelopen decennium al zo moeilijk hebben gekregen en die momenteel hard strijden om de spreekwoordelijke kop boven water te kunnen houden waarbij overleven troef blijkt en waarbij ondersteuning vanuit lokale overheid beslist noodzakelijk is.”

Eén grote grap

“We hebben een prachtig dorp waar je nog overal vrij kunt parkeren. Je kunt het niet maken om betaald parkeren in te voeren”, zegt slager Frank van der Zande. Hij ziet de geluiden uit het stadhuis als één grote grap.

“Bergen op Zoom heeft schuld, en wij moeten het betalen in Halsteren, zo zie ik het”, zegt Pierre Blommerde die in het Halsterse centrum woont. Hij is bang dat met name de ouderen last zullen krijgen van het besluit.

“We hebben contact met wethouders en nodigen graag ook raadsleden uit om in gesprek te gaan. We nodigen ze graag uit om ons standpunt te laten zien”, besluit Atres.