Bergen op Zoom

‘Betaald parkeren voor mindervaliden kóst de gemeente mogelijk geld’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De gemeente Bergen op Zoom heeft aangekondigd dat het onbetaald parkeren voor houders van gehandicaptenparkeerkaarten op betaald parkeerplaatsen vanaf 1 januari 2021 verleden tijd is. Volgens de Bergse Sociaal Democraten gaat deze kostenbesparende maatregel mogelijk geld kosten.

Door: Vincent Krijtenburg

Raadslid van der Kallen schrijft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders dat houders van zo’n dergelijke kaart tot nu toe af hebben gezien van een met kentekenbord aangeduide parkeerplaats. “Zij hebben daarvan soms eerder afgezien omdat er een ruime keuze was van betaald parkeerplaatsen in de eigen directe omgeving.” Als voorbeeld noemt het raadslid het parkeergebied tussen de Noordzijde Haven en de Zuidzijde Haven. “Er zijn hier totaal circa 205 parkeerplaatsen met slechts één invalideparkeerplaats.”

Van der Kalen voorziet een hoog aantal verzoeken tot een persoonlijke invalideparkeerplaats. En dat heeft gevolgen voor de gemeentelijke portomonnee en het aantal beschikbare parkeerplaatsen in de stad.