West-Brabant

Beter inzicht in zorgaanbod West-Brabant voor zorgverlener en burger

Foto ter illustratie © Pixabay

Redactie Redactie

De regio West-Brabant heeft sinds donderdag een nieuw zorgplatform voor zowel zorgprofessionals als burgers. Het platform, zoekuwzorgaanbieder.nl is een initiatief van Huisartsenkring West-Brabant, Zorggroep West-Brabant, HZG Breda, Het huisartsenteam Zorroo en ziekenhuizen Amphia en Bravis. Het is een unieke samenwerking van zorgorganisaties.

 

 

De website en app zoekuwzorgaanbieder.nl zijn ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners. Huisartsen in de regio hebben een grote behoefte aan een product dat hen inzicht geeft in het zorgaanbod in de regio. Huisartsen en praktijkondersteuners GGZ kunnen met deze website samen met hun patiënt de best passende zorgaanbieder vinden, aansluitend op de klachten van de patiënt. Dit deel is alleen bereikbaar voor zorgverleners via een inlog. Zij vinden daar bijvoorbeeld hun onderlinge werkafspraken en persoonsgegevens.

Patiënten

Voor patiënten is de website een tool, waarmee op basis van een openbare sociale kaart de juiste zorgaanbieder kan worden gevonden. Gebruikers kunnen door middel van verschillende filters zoeken naar de informatie waar behoefte aan is, zoals type zorgverlener, type behandeling of gemeente. De sociale kaart bestaat op dit moment uit zorgaanbieders binnen de geestelijke gezondheidszorg, onder andere huisartsen, psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, seksuologen en psychosomatisch fysiotherapeuten.

De applicatie is gefinancierd door de huisartsenorganisaties en ziekenhuizen in de regio West-Brabant. Het beheer van de website en de daaraan gekoppelde app wordt verzorgd door Regionaal Elektronisch Netwerk (REN) West-Brabant.