Bergen op Zoom

Betrokkene dodelijk auto-ongeluk in december was dronken

Redactie Redactie

De beroepsmilitair F.W. die in december vorig jaar betrokken was bij een dodelijke botsing in Bergen op Zoom, kroop stomdronken achter het stuur. De man had een alcoholpercentage van 2,4 promille in zijn bloed. Dat is bijna 5 keer de toegestane hoeveelheid. Volgens de advocaat van de militair is er een reden dat zijn cliënt met een slok te veel op deelnam aan het verkeer.

F.W. heeft een posttraumatisch stresssyndroom overgehouden aan zijn uitzending in Afghanistan. Dat beweert zijn advocaat Henk van Asselt. Op dit moment wordt W. onderzocht door psychologen en psychiaters. Binnenkort komt er meer duidelijkheid over zijn mentale gesteldheid. De officier van justitie verdenkt W. van doodslag bij dat ongeluk in december vorig jaar. Een getuige denkt dat de beroepsmilitair opzettelijk tegen de auto is opgebotst om zo een einde te maken aan zijn eigen leven. Bij het ongeluk kwam een 59 jarige Bergenaar om het leven.

Het is niet de eerste keer dat de beroepsmilitair betrokken is bij een ongeval. Vorig jaar was F.W. ook schuldig aan een auto-ongeluk in Duitsland. Destijds stapte hij ook al in beschonken toestand achter het stuur.