West-Brabant

Beveiligers horeca in zowel Roosendaal als Bergen op Zoom lastig gevallen

geweld tegen politie

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In het centrum van zowel Bergen op Zoom als Roosendaal kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag beveiligers te maken met agressieve bezoekers. In beide gevallen zijn verdachten aangehouden.

Rond half twee ’s nachts ging het mis in Bergen op Zoom. Daar werd een 22-jarige man aangehouden nadat hij zou hebben gedreigd een beveiliger neer te steken. Die waarschuwde de politie, mede omdat de verdachte zich vervelend bleef gedragen. Hij werd aangehouden maar er werd geen mes aangetroffen.

Toen hij opnieuw het café probeerde binnen te komen en zich niet wist te gedragen is hij opgepakt. Dat ging niet zonder slag of stoot, de agressieveling moest tegen de grond gewerkt worden. Op het bureau heeft hij een bekeuring en een 48-urig gebiedsverbod voor de binnenstad gekregen en werd hij weer vrijgelaten.

Ook agent beledigd

In Roosendaal ging het net iets voor drie uur ’s nachts mis op de Markt. Daar is een 20-jarige man uit Heemskerk aangehouden die ervan wordt verdacht een beveiliger bij de nek te hebben gegrepen. Ook deze amokmaker bleek zich niet te willen gedragen.

Hij pakte niet alleen de veiligheidsmedewerker bij de keel maar beledigde tevens een politieagent. Vervolgens rende hij weg. Een achtervolgende agent wist hem naar de grond te werken, waarna ook deze persoon op het bureau een proces-verbaal kreeg en weer buiten werd gezet.