Roosendaal

Bevrijdingsconcert Vrijheid is een werkwoord, iedere dag

Redactie Redactie

Roosendaal stond donderdag 27 oktober stil bij de bevrijding van Roosendaal, nu 72 jaar geleden. In schouwburg De Kring vond speciaal voor deze gelegenheid het Bevrijdingsconcert ‘Vrijheid is een werkwoord, elke dag’ plaats.

 

In opdracht van de gemeente had SKOOR een concert met het thema ‘Vrijheid is een werkwoord, elke dag’ samengesteld. Bevrijding en vrijheid in de betekenis van toen, maar ook in die van nu. Buiten de leden van SKOOR deden ook saxofoonkwartet Ripieno, Jazzband HIP, Vivian Black, Greetje Dietvorst, Tineke Kluin en Bernadette Smeulders mee. Buiten het concert vond een preview plaats van de bevrijdingsfilm die gemaakt wordt door The Dutch Bears. Na afloop was er in het theatercafé een informeel samenzijn met een optreden van ‘Playground Millionaires’. Met het concert gaf de gemeente Roosendaal invulling aan de jaarlijkse veteranendag.

Het concert werd voor de derde keer gehouden. Het gemeentebestuur staat met dit concert jaarlijks stil bij de bevrijding van Roosendaal. Elk jaar neemt een andere culturele vereniging of organisatie het Bevrijdingsconcert voor haar of zijn rekening. Het concert wordt aangeboden aan familie van oorlogsslachtoffers, verzetsstrijders, oud-veteranen, leden van de Oranjecomités en besturen van de Heemkundekringen.