Roosendaal

Bevrijdingswandeling met live gedichten in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Op Bevrijdingsdag organiseert VVV Roosendaal twee unieke wandelingen onder leiding van de locals Joss Hopstaken en Theo de Munnik. Op de route worden verschillende monumenten en gedenkstenen bezocht. Ook worden gedichten voorgedragen.

Bij de ene wandeling kom je langs het Polar Bear monument, het symbool voor de bevrijding door regimenten van de Polar Divisie en een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Op de andere route kom je langs Stolpersteine, ofwel struikelstenen, die herinneren aan de Holocaust. Ook het Parklaanmonument, het beeld in de voorgevel van Mariadal en de begraafplaats zijn in deze tocht opgenomen. Tijdens de wandelingen worden gedichten over bevrijding of oorlog voorgedragen.

Geschiedkundige punten

Joss Hopstaken en Theo de Munnik vertellen je alles over de geschiedkundige punten in de stad, waaronder monumenten, gedenkstenen en gebouwen die iets vertellen over de dramatische gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

Deelname

Deelname aan de wandeling kost 4,50 euro. De wandelingen starten om 10.30 uur. Voorinschrijven kan op www.vvvroosendaal.nl of bij het VVV-kantoor aan de Markt 71.

Foto: Stolpersteine, ofwel struikelstenen, die herinneren aan de Holocaust