Roosendaal

Beweegcoaches Roosendaal werken aan nieuwe Beweegwijzer

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Om lokaal sporten en bewegen voor senioren te stimuleren, werken de beweegcoaches van de gemeente Roosendaal aan een nieuwe Beweegwijzer. In deze gids staan beweegactiviteiten voor 50-plussers die aangeboden worden in Roosendaal en de omliggende dorpen.

De beweegcoaches vinden dat senioren baat hebben bij een duidelijk overzicht van de sport- en beweegmogelijkheden. Zij hebben op deze manier snel en efficiënt een overzicht van wat bij hun specifieke situatie past. Ook kunnen zorgverleners mensen gerichter doorverwijzen naar passende sport- en beweegactiviteiten.

Aanmelden

De Beweegwijzer wordt iedere twee jaar uitgebracht. Aanbieders die hun activiteiten vermeld hebben in de Beweegwijzer van 2018 hebben inmiddels een mail ontvangen van de beweegcoach. Zij hoeven zich dus niet meer aan te melden. Aanbieders die nog niet benaderd zijn, kunnen hun activiteit aanmelden door voor 1 november een mail te sturen naar [email protected].

De nieuwe versie van de Beweegwijzer wordt in maart 2020 verwacht. De gids wordt vervolgens verspreid onder zorgaanbieders en wijkhuizen.