West-Brabant

Bewegen in coronatijd? Geen probleem! Zo blijft West-Brabant fit

Maarten Elst Maarten Elst

Nu het hek van de voetbalclub op slot zit en de deur van de fitnessschool zelfs met brute kracht niet kan worden ontwricht, zijn West-Brabanders aangewezen op zichzelf. Of toch niet? Allerlei initiatieven zijn op touw gezet om ook tijdens de coronacrisis fit te blijven.

Zo organiseren de buurtsportcoaches van de Brede Welzijns Instelling (BWI) in de gemeente Woensdrecht een dagelijkse challenge voor de jeugd. De jongste Woensdrechtenaren worden uitgedaagd door de buurtsportcoaches om de challenge na te doen. “De video’s worden ook door de scholen naar de kinderen gestuurd. We ontvangen leuke reacties”, merkt Max van Elzakker. Collega Susan Brouwer vermaakt de oudere inwoners uit Woensdrecht met een work-out op afstand.

Gratis bootcamps

Ook fitnessclubs en andere gezondheidsclubs, die vanwege het coronavirus zijn gesloten, hebben alternatieven klaarliggen. Zoals de Active Lifestyle Club in Bergen op Zoom. “We bieden tijdelijk op afstand gratis bootcamps aan voor iedereen. Via een link op onze Facebookpagina kan je je aanmelden voor een training”, aldus Amy van Iersel van de Active Lifestyle Club.

Voor de challenges van BWI klik je hier of hier.

Voor de workouts van Susan Sports klik je hier.

Aanmelden voor de bootcamps van Active Lifestyle Club in Bergen op Zoom klik je hier.