Geen regio geselecteerd

Bewoner beschoten woning Amethistdijk in Roosendaal mag naar huis

De beschoten woning aan de Amethistdijk in Roosendaal © Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De bewoner van het beschoten huis aan de Amethistdijk in Roosendaal mag zijn woning weer in. Dat heeft de rechtbank in Breda vrijdag bepaald. De bewoner, Hicham B., spande een rechtszaak aan tegen de gemeente Roosendaal. Burgemeester Niederer besloot vorige week het huis voor vier weken te sluiten en de bewoner een gebiedsverbod op te leggen.

Het huis in de wijk Kortendijk werd in de nacht van 17 op 18 februari beschoten. Er zaten kogelgaten in de brievenbus en het rolluik aan de voorkant van het huis. Het gezin was op dat moment gewoon thuis. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond. De beschieting is het gevolg van een ruzie tussen twee families. Vermoedelijk drugs gerelateerd.

De rechter oordeelde dat de bewoners vanmiddag al naar huis mogen, ook het gebiedsverbod voor Hicham B. werd opgeheven.

Burgemeester Niederer reageert teleurgesteld op de uitspraak. “Hoewel ik het besluit van de rechter moet respecteren, ben ik hier niet blij mee. Ik nam deze maatregelen juist in het belang van de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de bewoners in de wijk. Ik vind dat omwonenden niet opnieuw opgeschrikt mogen worden door geweld in de wijk. De uitspraak van de rechter is niet bepaald een steun in onze rug. Het cameratoezicht blijft onverminderd van kracht. Ook blijft de politie verscherpt toezicht houden in de wijk Kortendijk.”