Roosendaal

Bewoners Klein Brabant kunnen hun geluk niet op: jeu de boulesbaan aangelegd in voortuin

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bewoners van de flat aan Klein Brabant in Roosendaal kunnen hun geluk niet op. Sinds dinsdag is er een gloednieuwe jeu de boulesbaan geopend voor hun appartementencomplex. Het wordt dé plek waar bewoners gezellig bij elkaar kunnen komen om een potje te boulen. Wethouder Evelien van der Star-Deijkers opende de baan in het samenzijn van de bewoners.

Het is een drukke bedoeling bij de opening van de jou de boulesbaan bij Klein Brabant. Tientallen bewoners luisteren aandachtig naar de openingsspeech en fotograferen wethouder van der Star wanneer ze het lint doorknipt. Daarna barst de strijd los. In tweetallen mogen ze de nieuwe baan uittesten. “Hartstikke leuk dit”, zegt initatiefnemer Charles Rovers. “Ik heb tijdens mijn potje helaas wel verloren.”

Rovers greep tijdens een jaarvergadering van Klein Brabant zijn kans. Hij opperde de aanleg van een jeu de boulesbaan op het grasveld voor het gebouw. “Voorzitter Jac Wezenbeek vond dat een goed idee en heeft het voorgelegd bij de gemeente.” En zo is het balletje letterlijk gaan rollen.

Zulke initiatieven kunnen we alleen maar ondersteunen.

Het idee van de baan viel niet alleen goed bij de bewoners, ook wethouder van der Star was enthousiast. “Het brengt de mensen hier samen, eenzaamheid wordt tegengegaan. Zulke initiatieven kunnen we alleen maar ondersteunen.” Op de plannen van een schaaktafel en een bankje reageert de wethouder ook enthousiast. “Dat zou een hartstikke mooie toevoeging zijn.”

Jeu de boulesavonden

Maar eerst zorgen dat die jeu de boulesbaan een succes wordt. “Dat komt wel goed”, zegt Rovers. “Ik hou me bezig met het onderhoud van de baan, zodat het netjes is én blijft.” Ook is hij van plan om op donderdag- en vrijdagavonden jeu de boulesavonden te organiseren. “Daar is nu al zoveel belangstelling voor, dat gaat goed komen.”