Roosendaal

Bewoners Roosendaals protestkampje gaan koude winter tegemoet

Foto: Christian Traets Fotografie

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Nu valt het nog mee met de buitentemperaturen maar vroeg of laat doen de herfst en later de winter toch echt een keer hun intrede. Dan kan het wel eens kou lijden worden voor de bewoners van het protestkampje aan de Roosendaalse Turfvaartsestraat. Veel voorzieningen zijn er niet en die gaan ze blijkbaar ook niet krijgen.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Afgelopen weekend liet Joke Mentzij, één van de bewoners, weten dat de gemeente had gemeld dat ze op deze locatie mogen blijven staan tot 30 april 2021. Ze hebben tot die tijd dus in ieder geval een plekje, want een tijdelijke reguliere huurwoning willen ze niet. Ze vinden dit vanwege hun culturele achtergrond geen optie en beroepen zich op Europese erkenning. De gemeente zegt bezig te zijn met nieuwe standplaatsen maar dat gaat nog even duren.

Opwarmen

Mentzij meldt dat hen weliswaar te kennen is gegeven dat ze voorlopig nog mogen blijven maar dat de gemeente hen verder niet te woord wil staan. Naast een gaskachel en een eigen generator, die net genoeg levert voor een koelkast en het opladen van hun telefoons, is er niets. En er komt ook niets, laat ze weten. In ieder geval niet van de gemeente. “Misschien mogen we ons bij de wethouder opwarmen”, geeft ze cynisch aan.