Bergen op Zoom

Bezoek Zeeuwse en Belgische burgemeesters in Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Burgemeester Frank Petter heeft maandag 3 oktober in stadspaleis Het Markiezenhof gesproken met een aantal collega’s uit Zeeland en België. Petter bracht zelf eerder al bezoeken aan de individuele burgemeesters van Goes, Middelburg, Terneuzen, Vlissingen en Gent. Het gesprek van maandag was te zien als een tegenbezoek.

Maandagmiddag hield burgemeester Daniel Termont van Gent een inleiding voor zijn ambtsgenoten uit Nederland die de start vormde van een goede discussie. Door middel van deze discussie gingen de burgemeesters op zoek naar ingrediënten voor een gezamenlijke agenda voor de toekomst. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan samenwerking op terreinen als economie en transport, biobased economy, de verbinding met Canada (op gebied van herdenken, maar ook op economisch gebied) en de samenwerking op het gebied van Veiligheid.

 

Op de foto staan van links naar rechts: Bas van den Tillaar (Vlissingen), René Verhulst (Goes), Frank Petter (Bergen op Zoom), Daniel Termont (Gent), Harald Bergmann (Middelburg) en Jan Lonink (Terneuzen).