Bergen op Zoom

Bibliotheek Het Markiezaat verwelkomt opnieuw de Boekenweek

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Zaterdag 23 maart tot en met zondag 31 maart is het weer Boekenweek in de bibliotheek Het Markiezaat in Bergen op Zoom. Ward Warmoeskerken opent 23 maart om 14.00 de Boekenweek die dit keer als thema ‘De moeder de vrouw’ heeft.

De bibliotheek van Bergen op Zoom wordt 23 maart gebruikt voor een feestelijke opening van de Boekenweek. Kledingontwerper Ward Warmoeskerken presenteert dan ook zijn kledingontwerpen en teksten die hij gemaakt heeft rond het thema: ‘De moeder de vrouw’. Warmoeskerken is hier zelf als vader van drie jonge kinderen de perfect kandidaat voor. Hij geeft antwoord op vragen als: “Hoe het is om vader te zijn, hoe anders is de rol van de moeder en hoe verandert het beeld van een moeder als je vader wordt?”

Brabants Boekenweek themaboek

Het Brabants Boekenweek themaboek wat voor de aanstaande Boekenweek is gepresenteerd krijgt de titel ‘Moeder de vrouw’. Aan dit boeken hebben 48 auteurs meegewerkt en zij hebben verhalen geschreven in het dialect van hun woonplaats of geboortestreek. Tijdens de opening lezen Frans Nefs (Halsteren), Paul Asselbergs (Bergen op Zoom), Edy Minnebach (Hoogerheide) en Jan Luysterburg (Woensdrecht) hun bijdrage voor. Het boek is deze dag ook te koop en de toegang tot het evenement is gratis.