West-Brabant

Bibliotheek West-Brabant zoekt de beste VoorleesHeld van de regio

Foto: Pixabay

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Bibliotheek West-Brabant is op zoek naar de beste voorlezer van de regio. De VoorleesHelden-wedstrijd is voor iedereen van 16 jaar of ouder. Je kunt meedoen door een filmpje op te sturen. Laat zien hoe je voorleest uit een boek of prentenboek voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. De drie beste inzenders strijden op 30 januari tegen elkaar.

 Door: Bianca van Vugt

De Bibliotheek West-Brabant houdt een wedstrijd voor VoorleesHelden. Iedereen van 16 jaar of ouder mag er aan meedoen. De deelname is gratis. De wedstrijd is onderdeel van de Nationale Voorleesdagen, die dit jaar van 20 tot en met 30 januari worden gehouden. Het evenement moet het voorlezen aan jonge kinderen stimuleren.

Als je mee wilt doen aan de VoorleesHelden-wedstrijd, moet je een filmpje maken. Laat zien hoe je voorleest uit een boek of prentenboek voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Een jury kiest de 3 beste inzenders. Deze finalisten strijden op zaterdag 30 januari tegen elkaar op een locatie die later nog bekend wordt gemaakt. De prijs? Je wint een echte Voorleescape en natuurlijk eeuwige roem.

Je kunt je filmpje sturen naar Saskia Bousie van de Bibliotheek West-Brabant via het mailadres [email protected]. Zorg er voor dat het filmpje uiterlijk 20 januari binnen is. Zet je naam, leeftijd, mailadres, woonplaats en telefoonnummer er bij. En vergeet ook niet de titel van het voorleesboek te vermelden.