West-Brabant

Bibliotheken in West-Brabant gaan weer open, Roosendaal als eerste

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Bibliotheek West-Brabant gaat de bibliotheken in de regio 1 voor 1 weer openen voor leden. Roosendaal is de eerste bieb die weer open mag. Dat is vanaf maandagmiddag 11 mei. De kleinere servicepunten blijven gesloten.

De Bibliotheek West-Brabant opent voorlopig alleen de bieb in Roosendaal. De filialen in Bergen op Zoom, Halsteren, Hoogerheide, Oudenbosch, Rijsbergen, Rucphen, Steenbergen en Zevenberg volgen later. Maar ook daar gaan alleen de grote vestigingen open en blijven de servicepunten en de haal- & brengpunten dicht. Op de website en de Facebookpagina van Bibliotheek West-Brabant laten ze weten wanneer de andere bibliotheken weer open gaan.

Het zal in de bieb niet gaan, zoals anders. Want ook Bibliotheek West-Brabant houdt zich aan de coronaregels van het RIVM. Daarom mogen er alleen leden naar binnen, als ze een geldige bibliotheekpas kunnen laten zien. Ze mogen niet aan de leestafel zitten of koffie drinken. Bezoekers mogen alleen boeken halen en terugbrengen.

Speciale uitleenkast en uitleentijden

Er mogen ook niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Daarom vraagt Bibliotheek West-Brabant of hun leden van thuis uit willen reserveren. Dan staan de boeken alvast klaar in een aparte kast. Hierdoor kan iedereen snel weer naar buiten en ruimte maken voor de volgende bezoeker.

Ook zijn de openingstijden aangepast. De bibliotheek in Roosendaal is vanaf maandag 11 mei weer open. Op maandag is dat van 12.00 uur tot 15.00 uur. Op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 15.00 uur.