Oudenbosch

Bier drinken om de Basiliek van Oudenbosch te behouden

De Basiliek van Oudenbosch.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bier drinken en daarmee helpen om de Basiliek van Oudenbosch te behouden. Dat kan aankomende zaterdag tijdens het Basiliek Bierfestival, dat plaatsvindt op het Kerkplein in Oudenbosch. Van ieder verkocht biertje gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Behoud Basiliek.

Het is al langer bekend dat de Basiliek van Oudenbosch in verval dreigt te raken. Om dit te voorkomen, is geld nodig. Stichting Behoud Basiliek zamelt geld in om de restauratiewerkzaamheden te kunnen bekostigen, op allerlei manieren. Het Basiliek Bierfestival is één van deze acties.

“Tijdens het bierfestival verzamelen verschillende lokale ondernemers zich op het Kerkplein”, vertelt Mark Buijs van Stichting Behoud Basiliek. “Er is basiliekwijn, en zijn basiliekburgers en er zijn meerdere soorten basiliekbier!” Dat bier wordt al langere tijd gebrouwen door Bier & Delicatessen de Fenkel. En een deel van de opbrengst van die verkoop gaat ook naar het behoud van de Basiliek. “Zaterdagmiddag krijgt de burgemeester van Halderberge een cheque uitgereikt met het opgehaalde bedrag van die bierverkoop.”

Maar ook een deel van de opbrengst gaat dus naar de Basiliek. Naast de bieren, het eten en de wijnen, is er ook muziek. “De toegang is gratis. Het is vooral hopen op droog weer”, vervolgt Buijs. Het bierfestival begint zaterdag om 13.00 uur.

Lees ook: Te weinig geld voor groot onderhoud basiliek in Oudenbosch