Hoogerheide

Bij de Pastorij heeft een van de beste terrassen van Brabant

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Restaurant Bij de Pastorij in Hoogerheide doet het goed. De horecazaak is namelijk 11e geworden in de Misset Horeca Top 100, en staat daarmee op de tweede plek in de provincie Brabant. Het opvallende witte pand, bekleed met felgekleurde bloemen, is inmiddels een begrip geworden in Hoogerheide en omstreken. “Mensen uit de hele omgeving weten ons steeds beter te vinden.”

Eén van de punten waar een horecazaak op wordt beoordeeld om in de top 100 te komen, is de uitstraling. “Dat zit hier wel goed”, zegt een bezoekster die samen met haar vriendin aan het lunchen is. De Pastorij zit aan de drukke Raadhuisstraat. “Maar daar merk je niks van door de groene hagen. En je hebt hier van die prachtige bloemen. Je zit hier lekker afgezonderd tussen het groen.”

Totaalplaatje

Eigenaar Ruud de Weert heeft Bij de Pastorij nog helemaal niet zo heel lang onder zijn hoede. “Het restaurant is nu zo’n 5,5 jaar van mij”, vertelt hij. Dat hij zo hoog geëindigd is in de top 100 maakt hem dan ook bijzonder trots. “Maar het meest trots ben ik echt wel op de gastvrijheid die wij uitstralen. Vooral het team is hierop erg goed beoordeeld. En bovendien is het totaalplaatje, het concept dat wij willen zijn, overall erg goed beoordeeld.”

Met de hoge klassering zet Ruud met zijn restaurant Hoogerheide op de kaart. “Ondanks dat Hoogerheide niet zo groot is, is er wel een heel divers aanbod aan winkels en horecagelegenheden. Het is mooi om daar met Bij de Pastorij een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Maar wat maakt een terras nou eigenlijk een goed terras? “Je moet je er op je gemak voelen”, vervolgt de horecaondernemer. “Je hoort goede producten te krijgen, het personeel benadert je gastvrij en zijn vriendelijk en gezellig. Het totaalplaatje moet gewoon voldoen.”

Bloemen

De lunchende vriendinnen wisten nog niet over de prestatie van Bij de Pastorij. “Maar ik kan het me helemaal voorstellen hoor”, vertelt de ene. “Ja, die bloemen hier, prachtig”, vult haar vriendin haar aan. “En het eten is ook erg lekker. Wij hebben hier niks te klagen!”