Bergen op Zoom

Bij deze ondernemers ben je altijd welkom, ook zonder test of vaccin

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Een weekendje weg in een bed & breakfast of een bezoek aan de plaatselijke fietsenwinkel. Daar heb je geen coronatoegangspas voor nodig, maar toch vinden een aantal van dit soort bedrijven het belangrijk om te laten weten dat iedereen welkom is. Ze hebben zich daarom ingeschreven op de website ‘keuze vrij bij mij’.

Carlo en Sandra Manniën van Manniën tweewielers in Roosendaal en Jolande Vermaas van bed & breakfast ‘Buren van de Markies’ in Bergen op Zoom hebben zich beide ingeschreven op de website ‘keuze vrij bij mij’. “Ik merk dat klanten vragen of ze binnen mogen komen zonder QR-code en ik vind het belangrijk om te laten horen dat ik geen onderscheid maak”, zegt Manniën. “Er wordt nu een groep mensen uitgesloten van bepaalde sociale en culturele dingen en ik vind dat mensen altijd en overal welkom moeten zijn”, vertelt Vermaas.

Ik vind het belangrijk om te laten horen dat ik geen onderscheid maak

Het verbaast Manniën dat hij tot nu toe nog geen enkele reactie heeft gehad op het feit dat hij zich op de website heeft aangemeld. “Ik had wel verwacht dat mensen mij op het platform hadden gezien”. Ook Vermaas heeft nog geen reacties gehad. “Ik hoop dat de mensen hun weg kunnen vinden naar Bergen op Zoom, want hier kunnen ze ook prima vertoeven”.

Mocht het toegangsbewijs ook voor hun sector verplicht worden, weet Vermaas niet of ze nog doorgaat met haar bed & breakfast. “Dan stop ik er misschien gewoon mee”.

Manniën staat er iets positiever in. “Ik zou het heel vervelend vinden, maar ik zou me er niet tegen verzetten”. Wel is hij bereid een goede oplossing te vinden als het wel zover zou komen. “Om buiten een terrein te maken met een tent en dergelijke om op die manier toch al mijn klanten gelijk te kunnen helpen”.