Roosendaal

Meer dan 600 kilo vuurwerk in Roosendaalse woning gevonden

Foto: politie.nl.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten hebben dankzij een anonieme tip meer dan zeshonderd kilo vuurwerk in een huis aan het Dijkcentrum in Roosendaal gevonden. Met een deel van het vuurwerk bleek geknutseld, waardoor ook de Explosieve Opruimingsdienst van Defensie (EOD) ter plaatse kwam.

De agenten kwamen met een machtiging tot het binnentreden, het huis in. De bewoonster was op dat moment aanwezig, zij ontkende echter dat er vuurwerk in de woning zou liggen. Maar na een zoektocht werd de buit gevonden: 646 kilo vuurwerk. En dat terwijl er maar maximaal 25 kilo vuurwerk in een huis mag liggen.

Er bleek met vuurwerk geknutseld te zijn. Daarom kwam het Team Explosieven Verkenners ter plaatse. Daar bleef het niet bij, vanwege het gevaar van ontploffing kwam ook de EOD om het gevaarlijke vuurwerk onschadelijk te maken.

Flinke gevolgen

De bewoners worden verdacht van het in het bezit hebben van professioneel vuurwerk, het bezitten van meer dan 25 kilo vuurwerk, knutselen met vuurwerk en het niet op eerste vordering uitleveren van al het vuurwerk. De bewoners worden niet alleen strafrechtelijk vervolgd, ze hebben ook een dwangsom van tienduizend euro gekregen van de gemeente Roosendaal. Als zij zich nog een keer schuldig maken aan de illegale opslag van vuurwerk, dan moeten zij dit bedrag betalen.